L'alumnat de 5è estem portant a terme un projecte sobre el reciclatge.
Hem conegut a fons què és reciclar i els beneficis que comporta aquest acte per tenir cura del medi ambient. A més a més, hem pogut aprendre com fer una correcta separació i classificació de les deixalles que produïm en el nostre dia a dia segons la composició de cada producte.
A continuació podeu veure algunes imatges mentre fem una activitat de classificació de residus a l'aula i com sortim de l'escola per llençar cada residu al seu contenidor (cliqueu a la imatge per veure totes les fotos):
No només hem treballat el reciclatge, ja que dins d'aquest procés existeixen dues "R" més: reduir i reutilitzar. Hem vist que podem evitar la producció de residus, per exemple, utilitzant bosses de tela quan anem a comprar i no fer ús de les de plàstic. També podem donar una segona vida a alguns productes que en un principi ja no serveixen. Això se'n diu reutilitzar. Nosaltres hem fet un moneder amb brics de llet per donar-li un nou ús.
A continuació podeu veure algunes imatges dels nostres moneders:
A matemàtiques, estem treballant les unitats de mesura i les conversions i hem fet una activitat pràctica relacionant aquest contingut i el reciclatge. Primer, vam aprendre com funcionava una balança amb pesos.
Vam recollir durant tres dies els residus que produíem amb els nostres esmorzars i separar la matèria orgànica dels envasos i els plàstics. A continuació, vam pesar cada bossa amb una balança de ferro per saber els grams que havíem recollit de cadascuna. Posteriorment, vam fer un gràfic de barres amb les dades de 5è A i de 5è B per fer una comparativa i treballar una mica les conversions.
A continuació, teniu algunes imatges d'aquesta activitat:
També, hem tingut la sort de rebre una xerrada sobre reciclatge i estalvi d'energia i recursos. Ja teníem una idea sobre aquests temes però hem descobert coses noves i hem pogut entendre millor alguns conceptes que ja havíem treballat a l'aula i no teníem gaire clars.
Aquí teniu algunes fotos de la xerrada:
A més a més, estem participant en una campanya impulsada per l'Ajuntament per animar a tothom a reciclar la matèria orgànica de forma correcta. Més endavant, compartirem el que hem fet en relació a aquesta campanya.
Ara, hem començat a treballar les fonts d'energia renovables i no renovables. Aquí teniu algunes imatges fent recerca d'informació amb els portàtils per grups cooperatius: