dijous, 3 de desembre del 2020

REPRESENTEM L'UNIVERS

Els alumnes i les alumnes de 6è hem estat treballant al llarg d'aquest trimestre el projecte de l'univers.

Una de les activitats que hem fet a l'àrea d'educació visual i plàstica i medi ha estat la representació de diferents elements de l'univers en maquetes.

Per grups hem elaborat petits cometes, meterorits, asteroides, galàxies, eclipsis i el sistem solar. I tot això amb materials reciclats o d'altres que teníem al nostre abast.

Un cop acabats, hem fet una exposició per tal que la resta de cursos puguin veure les nostres creacions. 

Hi voleu fer una ullada? Us deixem les fotos de totes les representacions. Cliqueu a la següent imatge per poder-les visualitzar totes.




dimarts, 24 de novembre del 2020

MESURES D'HIGIENE I SEGURETAT FRONT LA COVID-19

Hola a tots i a totes!

Avui us volem explicar una mica com són les nostres noves rutines a l’escola i a l’aula. Actualment ens trobem en pandèmia a causa de la COVID-19 i hem de seguir unes normes d’higiene i seguretat per disminuir la possibilitat de contagiar-nos.

A més de portar mascareta i intentar respectar al màxim la distància física entre nosaltres, el que fem és posar-nos gel hidroalcohòlic quan entrem a l’escola, abans de marxar a casa, entre activitats on hem manipulat diferents materials, quan canviem d’aula, quan baixem i tornem del pati… Tenim un alumne o alumna encarregat de posar gel a tots el companys i companyes. A més a més, podem tenir el nostre propi pot de gel hidroalcohòlic per posar-nos quan creiem necessari. A l’aula també tenim un dispensador de sabó de mans i cada vegada que anem al lavabo ens les rentem abans i després de fer pipi. 

Una altra mesura que hem pres aquest curs és desinfectar les taules dues vegades al dia: una al matí i una altra al migdia quan tornem de dinar. Igual que l’encarregat de posar gel hidroalcohòlic, també en tenim un per repartir paper i posar líquid desinfectant a les taules.

A més a més, les portes i les finestres estan sempre obertes per assegurar la ventilació de les aules.

Per últim, també fem controls de temperatura quan arribem a primera hora del matí i de la tarda per assegurar-nos que ningú té febre.

Ah! Se’ns oblidava… a l’hora del pati també desinfectem els espais i els materials comuns. Un mestre s’encarrega de passar amb una fumigadora per assegurar que tot està ben net i lliure de virus.

La primera setmana ens va costar una mica adaptar-nos, eren massa canvis… Però la segona ja estàvem acostumats i ara forma part de la nostra rutina diària i ho fem sense cap dificultat.


Fes clic aquí, per veure el vídeo!






dilluns, 9 de novembre del 2020

LA COVID ENS OBRE NOVES POSSIBILITATS: ELS NOUS PATIS DE L'ORTIZ

Una de les moltes coses que la situació actual no ens permet a l'escola és poder compartir l'estona d'esbarjo i l'espai del pati amb altres cursos de l'escola. Cada grup classe disposa d'un espai exclusiu i rotatiu (que cada dia canvia) destinat al seu grup.
Això, que inicialment la majoria vam interpretar com quelcom negatiu, ens ha ajudat a tots, docents i alumnat, a descobrir un nou ventall de possibilitats. 
Per una banda, hem vist la necessitat de dinamitzar els patis d'una altra manera, cosa que ha permès a l'alumnat descobrir o redescobrir jocs de tota la vida, com ara les cordes de saltar, les gomes, la xarranca o el twister; per l'altra, a ajudat a la cohesió dels diferents grups i integració de tot l'alumnat en aquest espai d'esbarjo. Tothom hi té cabuda.
Aquesta dinàmica fomenta també la seva imaginació, ja que són capaços d'utilitzar qualsevol tipus d'element (rodes, capses...) d'una manera lúdica, ja sigui per fer una pista de salts de longitud, una construcció gegant o simplement experimentar (què passaria si ens cobríssim un de nosaltres amb rodes i el féssim rodolar?).
I als mestres, a més, ens ha donat la possibilitat de poder observar més detingudament com es desenvolupa tot el grup i cadascun dels i les nostres alumnes en aquest espai. Una oportunitat que valorem moltíssim i que, en un estat de "normalitat," no haguéssim pogut tenir. 
Cliqueu sobre la imatge i podreu accedir a la resta de les imatges.




 

dilluns, 2 de novembre del 2020

THIS IS HALLOWEEN

Els alumnes i les alumnes de 6è hem cel·lebrat Halloween. Uns a l'escola i d'altres, des de la distància. I és que al grup de 6è B la festa ens ha agafat en ple confinament.

El grup de 6è A ha pogut cel·lebrar Halloween com habitualment ho fem a l'escola, disfressats, menjant castanyes i veient una pel·lícula terrorífica.

Els de 6èB, malgrat la distància, hem intentat no deixar de banda aquest dia i adaptar-nos de la millor manera possible a la situació que ens ha tocat viure.  

Cliqueu damunt de les fotos per poder accedir a la galeria sencera.





 

dijous, 29 d’octubre del 2020

REUNIÓ INICI DE CURS 6è

Hola, famílies!   

Compartim amb vosaltres la presentació de la reunió d'inici de curs de 6è i el díptic que us vam enviar per correu, on trobareu les informacions més rellevants d'aquest curs escolar 2020-2021.

Per accedir als diferents documents haureu de fer clic a les imatges.

PRESENTACIÓ



DÍPTIC





dimecres, 28 d’octubre del 2020

REUNIÓ INICI DE CURS 5è

Bona tarda a tots i totes! 

A continuació podreu visualitzar i consultar la presentació Power Point que vam compartir amb vosaltres a la reunió d'inici de curs de 5è. 

A més a més, també teniu un díptic on podreu trobar aquelles informacions més rellevants d'aquest curs escolar 2020-2021! 

Feu clic a les imatges, i no dubte a consultar aquests documents tantes vegades com necessiteu! ENDAVANT!


PPT PRESENTACIÓ REUNIÓ FAMÍLIES 5è



DÍPTIC AMB INFORMACIONS MÉS RELLEVANTS





divendres, 19 de juny del 2020

RECOMANACIONS D'ESTIU

Benvolgudes famílies!


S’acosta el final d’aquest curs tan poc habitual que ens ha tocat viure.
Arriben per fi aquestes vacances tan desitjades i esperades, temps de jugar, divertir-se en família i
amb amics, temps de gaudir de la natura…..
Però també és important, que en períodes llargs de temps, no deixar totalment de fer activitats
relacionades amb l’escola, per evitar perdre aquests coneixements adquirits.


Els mestres de cicle superior us volem proposar unes recomanacions per treballar aquest estiu:


 1.- Acabar el llibre DECA.


3.- Llibre de vacances:
  •  Pels alumnes que acaben 5è: 
Quadern d'estiu "Faré 6è de primària". 
Editorial: Castellnou
ISBN : 978-84-17406-61-5
FARÉ 6È DE PRIMÀRIA Castellnou 9788417406615 - Abacus Online

  • Pels alumnes que acaben 6è. 
Quadern d'estiu "Faré 1r ESO".
Editorial: Castellnou
ISBN : 978-84-17406-62-2
FARÉ 1R ESO. QUADERN D'ESTIU | Castellnou edicions

Totes aquestes activitats aniran bé per tal de garantir que durant l’estiu no es perdin els coneixements
adquirits al llarg del curs.


Aquesta és l'última entrada al blog d'aquest curs.
Esperem que us hagin resultat útils totes les activitats proposades al llarg d'aquests mesos.
Moltes gràcies per la vostra confiança!
Bones vacances d’estiu!!

L’equip de mestres de cicle superior 

dilluns, 15 de juny del 2020

REPTE SETMANA DEL 15 AL 19 DE JUNY

Hola famílies!
S'acosta el final d'aquest curs tan peculiar que ens ha tocat viure, però tot i això encara tenim nens que continuen treballant i aporten idees molt originals com aquesta que us presenten ara.


dilluns, 20 d’abril del 2020

REPTE DE "TUSSEN KUNST EN QUARANTAINE" (SETMANA DEL 14 AL 17 D'ABRIL)



Per fi ja les tenim aquí, fotos creatives que fan volar la nostra imaginació. Mireu, mireu! Quines fotografies més divertides i originals.






dimarts, 7 d’abril del 2020

REPTE SETMANA DEL 6 AL 12 D'ABRIL

Hola famílies!


Com ja sabeu, hem iniciat el període de vacances de Setmana Santa però, aquest cop, ben diferent. Són unes vacances que ningú mai ens podíem haver imaginat, oi?

La volem començar proposant-vos un nou repte, en aquest cas, culinari. Us animem a elaborar una recepta típica de Setmana Santa o Pasqua. Nosaltres us en proposem quatre, però també podeu fer-ne alguna altra:

  1. Escolliu i busqueu la recepta (podeu preguntar als pares, familiars o amics, o buscar-ne alguna per internet).
  2. Feu una llista amb els ingredients que necessiteu.  
  3. Si no els teniu a casa, demaneu a un adult que els vagi a comprar.
  4. Elaboreu la recepta.
  5. Feu fotos del procés i del resultat final.
No oblideu enviar-nos les vostres fotos per poder-les penjar al bloc i compartir-les amb la resta dels companys de l'escola. L'adreça on s'han d'enviar és csjjortiz@gmail.com. Cal que poseu el vostre nom i el grup (exemple: Berta Molar 5è C). Les fotografies es penjaran a la pestanya “I a casa, tu què fas?” del bloc de cicle superior.
      
De ben segur que ens quedarem amb les ganes de tastar-les, però estarem contents de veure que us heu animat a fer-les.

Què dieu, doncs? Us apunteu al repte?


dilluns, 6 d’abril del 2020

EXPERIMENTS DE LA MATÈRIA I ACTIVITITATS D'ED.FÍSICA (30 de març al 5 d'abril)

Benvolgudes famílies aquí teniu un petit tastet dels reptes (fotos) que ens heu fet arribar. Espero que us agradin i que us animeu a  fer els següents reptes que us anirem proposant. Moltes gràcies per la vostra col·laboració.






















dimarts, 31 de març del 2020

NOVETATS!! (setmana del 30 de març al 5 d'abril)

Benvolgudes famílies!
Com esteu? Esperem i desitgem que esteu tots bé. Nosaltres amb moltes ganes de tornar a l'escola per tornar-nos a veure i que tot torni a la normalitat. Veient que aquesta situació es pot allargar una mica més del que ens pensàvem volem proposar-vos dues novetats:

1ª NOVETAT: Cada dimarts anirem actualitzant la pàgina de tasques o  feines a realitzar, aportant enllaços d'interès per treballar a casa (pàgina Treballem a casa)

2ª NOVETAT Cada setmana us anirem proposant petits reptes. La finalitat d'aquest nou apartat és que ens feu arribar fotos dels nens i de les nenes realitzant aquests reptes per poder-les penjar en el nostre bloc i poder així estar més a prop vostre i compartir-les amb la resta dels companys de l'escola. L'adreça on s'han d'enviar les fotografies és csjjortiz@gmail.com Cal que poseu el vostre nom i el grup (exemple: Charo García 6èC). Les fotografies es penjaran a la pàgina I a casa, tu què fas?

REPTES PROPOSATS PER AQUESTA SETMANA (31-3-20)


  • Ens agradaria veure alguna fotografia portant a terme alguns dels experiments que us vam proposar fer en el projecte FIRA-JUGA (experiments penjats al bloc el 18 de març)
  • També ens agradaria veure com us manteniu en forma a casa. Ens podeu fer arribar fotografies realitzant alguna activitat d'educació física.
      







dilluns, 23 de març del 2020

Activitats per treballar a casa Cicle Superior



Benvolgudes famílies de Cicle superior:
Esperem que estigueu tots bé. Nosaltres seguirem intentant facilitar-vos la tasca que esteu fent amb els vostres fill enviant diferents activitats per treballar amb ells. 
Ànims i molta força!

TÈCNIQUES D’ESTUDI: Informació important per aprendre a estudiar!

ACTIVITATS DE CASTELLÀ:

Comprensions lectores en castellà:

ACTIVITATS DE MATEMÀTIQUES:




Aquí us deixem un seguit d'activitats de reforç per treballar continguts de cicles anteriors (cicle mitjà) que encara no estiguin del tot assolits:

ACTIVITATS DE REFORÇ:

MATEMÀTIQUES:
Operacions bàsiques:


Fitxes imprimibles taules multiplicar:

Divisions: (teoria i pràctica): http://matematiks.weebly.com/5-divisions.html

JOCS AMB OPERACIONS:

Jocs taules  multiplicar:


Resolució de problemes:

CASTELLÀ:

Comprensions lectores:



divendres, 20 de març del 2020

ORIENTACIONS DIDÀCTIQUES DEPARTAMENT D'EDUCACIÓ

Bona tarda, famílies! 


Esperem que estigueu passant aquests dies a casa el millor possible. 
Fa uns dies us vam proporcionar una sèrie de recomanacions didàctiques perquè els nens i nenes poguessin anar reforçant i treballant diferents continguts.


A continuació, us deixem unes orientacions que ens ha enviat el Departament d'Educació per educació primària. Algunes ja us les vam posar, però  creiem oportú publicar la llista sencera que ens ha arribat. Per una altra banda, us afegim els enllaços directes a les pàgines que hi surten, per tal de facilitar-vos la feina. Només cal que cliqueu a les paraules en color! 


Al final de les recomanacions del Departament, us afegim més que ens han arribat des d'altres àmbits i d'altres que hem buscat els i les mestres. 


Qualsevol dubte, restem a la vostra disposició!





Orientacions d’educació primària:


Cal compaginar temps de lleure i de joc autònom en què els nens i les nenes decideixin què
volen fer i com, amb temps i activitats compartides amb els adults.
Per al temps de lleure i de joc autònom hem de posar a l’abast dels nens i les nenes recursos i materials diversos amb els quals puguin elaborar els seus jocs: materials per fer construccions, objectes o robes que serveixin per disfressar-se, materials inespecífics, titelles, ninos, cuinetes, contes, llibretes, pintures...
Pel que fa a les activitats compartides amb els adults es poden oferir diferents propostes
enriquidores que afavoreixen els aprenentatges.


Per exemple:


Activitats de l’àmbit lingüístic:


  •  Redactar un diari explicant que han fet, anècdotes del dia, retalls d’imatges, com s’han sentit... durant els dies que no han anat a l’escola. Pot ser un diari virtual amb enllaços,vídeos...
  •  Escriure contes, històries, cançons, poemes... (en diferents idiomes).
  • Planificar i fer un còmic
  • Enregistrar un audio d’històries, contes, descripcions...
  • Enregistrar, amb material audiovisual, moments de la vida quotidiana i les explicacions descripcions, argumentacions... que trobin adients
  • Escoltar audiollibres
  • Llegir contes, llibres, demanar als infants que ens els expliquin després, que els acabin de forma diferent, que canvïin algun personatge...
  • Visualitzar pel·lícules i altres programes com: InfoKDinamiksMandukaUna mà de contesQuè, qui, com? Fish&Chips i recollir en el diari idees o aspectes destacats.
  • Visitar museus virtuals i fer relats, dibuixos... de la visita. Buscar informació d’alguna obra que els hagi interessat.: 
  • Inventar representacions amb joguines, titelles, obres de teatre.
  • Pensar i planificar les vacances escollint llocs a visitar i itinerari a realitzar (google maps).
  • Preparar alguna entrevista d’opinió sobre algun tema del seu interès.

Activitats de l’àmbit matemàtic:


  • Gràfica de temperatures. Recull sistemàtic de la temperatura que marca el termòmetre cada dia a una mateixa hora del dia durant dues o tres setmanes. En acabar es pot fer una gràfica que reculli aquestes dades tot indicant la mitjana i explicar què s’hi observa. Si no es disposa de termòmetre es pot consultar la pàgina web del Servei Meteorològic de Catalunya.
  • Recull fotogràfic de formes geomètriques. Àlbum fotogràfic que recull fotografie d’elements que podem observar, quotidians, indicant les principals formes geomètriques que hi trobem.
  •  Recollida de dades horàries. Recull sistemàtic de dades horàries durant una setmana per a la realització d’una gràfica: temps de dormir, temps de jugar, temps de lectura, temps de veure la tele, etc.
  • On és més barat? Fer una llista de coses que voldríem comprar anotant el preu que té en diferents botigues online. Identificar quin és el preu més barat, el més car i la diferència de diners que ens podríem estalviar si compréssim el més barat.
  • Quina oferta m’interessa? Anotar les ofertes on no hi hagi indicat el percentatge de descompte (per exemple 3x2, segona unitat a meitat de preu, etc.). Intuïtivament decidir quina és la millor. Després calcular el percentatge de descompte que et fan en l’article comprat a cadascuna de les diferents ofertes i comprovar d’aquesta manera si la intuïció ha estat la correcta.
  • Materials autocorrectius de Edu 365.

Activitats de l’àmbit de coneixement del medi:
  •  Els virus: Què són? Com són? Quins tipus hi ha? Què és el coronavirus? A qui afecta? A totes les franges d’edat? A tots els països? Els antibiòtics poden servir per lluitar contra els virus? Quina diferència hi ha entre un antiviral i una vacuna? Per què no hi ha ara mateix una vacuna contra el coronavirus.
  • Les vacunes: Què són? Com funcionen? Com es produeixen? Per què no hi ha una vacuna per al coronavirus? Per què és convenient vacunar-se? Com afecta a tota la població que hi hagi grups de persones que no es volen vacunar?
  •  Seguiment de la pandèmia Consulteu cada dia la informació que donen els mitjans de comunicació i els portals del Departament de Salut com: http://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus2019-ncov/. Feu un comentari cada dia sobre la situació (en un blog, en un clip de vídeo, etc.).
  • Visitar ciutats i llocs del món a través del google Earth
  • Activitat d’experimentació i art:
  • Jugar amb jocs de taula, puzzles, tangram, lego, robots, maquetes... 
  • Observar, fer fotografies i recollir al diari.
  • Fer fotografies i gravacions de les observacions realitzades.
  • Fer hipòtesi i recerca de com seran les ciutats del futur (smart cities) i les escoles del futur (smart school).


Activitats amb el mòbil o tauleta:




Fins aquí les activitats que ens ha fet arribar el Departament d'Educació. Recordeu que us hem afegit els enllaços directes clicant a les paraules en color.


Us fem arribar també una activitat molt divertida per posar-nos en moviment tota la família:


Cliqueu a la imatge i podreu veure un pdf descarregable amb el taulell i les instruccions. 




Seguirem en contacte...i recordeu...a casa també podem aprendre i passar-nos-ho bé!!!

Rebeu una salutació de tots els i les mestres de l'escola.