dimecres, 30 de març del 2022

Projecte "Mengem bé, mengem sa" (5è)

Els i les alumnes de 5è hem començat fa unes setmanes un nou projecte centrat en la nutrició.

Vam trobar a l'aula un missatge amb un codi QR, el qual vam haver d'escanejar. Aquest codi ens donava una pista d'on havíem de buscar el següent codi. Vam haver de buscar per diferents punts de l'escola, fins i tot li vam haver de fer una reverència a la Maribel perquè ens donés una de les pistes! 

Finalment, vam arribar a la sala de mestres i vam trobar una caixa. La vam obrir i... sorpresa! Estava plena de menjar! Una bossa de patates, fruits secs, xocolata, fruita, un suc de pinya... Què volia dir tot això?

Vam arribar a la conclusió que el nou projecte tenia alguna cosa a veure amb l'alimentació.

Durant les pròximes setmanes treballarem la funció de la nutrició i aprendrem quin procés segueix el nostre cos per fer aquesta funció. Per tant, treballarem els diferents aparells que intervenen en aquest procés (aparell digestiu, circulatori, respiratori i excretor). 

A més a més, treballarem a fons els diferents tipus de nutrients, la dieta equilibrada i el seu impacte en el nostre organisme i la identificació dels aliments naturals, processats i ultraprocessats per ser conscients dels aliments que consumim. 

De moment estem fent un treball de recerca i recollida d'informació per grups cooperatius i haurem de preparar algunes maquetes i activitats pràctiques perquè cada grup expliqui el seu tema als altres companys o companyes. 

Us deixem unes imatges de tot el que acabem d'explicar (cliqueu a la imatge per veure-les totes):









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada