dilluns, 26 de febrer del 2024

Dia Internacional de la Llengua Materna

El dia 21 de febrer es celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna (DILM) amb l’objectiu de promoure la diversitat lingüística i l’educació multilingüe. La UNESCO destaca la importància de preservar totes les cultures i totes les llengües, i adverteix que de mitjana cada dues setmanes desapareix una llengua, cosa que significa una pèrdua irreversible de patrimoni cultural i intel·lectual.

Durant aquesta setmana, a l’escola, els alumnes de primària han pogut observar que no tots i totes parlem la mateixa llengua a casa amb els pares i la família.

Hem pogut sentir explicacions, paraules, sons d’aquestes llengües que no son tan properes a la majoria de nosaltres.

Els alumnes de l’Aula d’Acollida han volgut compartir amb els seus companys i companyes explicacions dels seus països, de la seva cultura i fer-nos propers a la seva llengua amb la visita i acompanyament de les seves famílies.

Hem descobert la diversitat cultural i lingüística que existeix al nostre centre.


Hem descobert:

- a 4t, l'úrdu amb dues famílies del Pakistan, l'àrab amb una família del Marroc i el twi i l'anglès amb un alumne de Ghana;


- a 5è l'àrab amb una família del Marroc,

- i a 6è,  l'úrdu amb dues famílies del Pakistan, l'àrab amb una família marroquí, el castellà amb una família de Veneçuela i amb una alumna de l'Uruguay.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada